2015. április 10., péntek

2015 CH Petrohrad

Trip Csehországban

Történt kb. 3 hete, hogy a Barni a hangárban odabökte. Nem jössz velünk Petrohrad-ba, boulderezni? Én meg egy kis vállemeléssel kísérve válaszoltam, hogy Naná! Majd aznap este a Drusza is felhívott, hogy nem megyek e. :)
Eljött a húsvét hétvége, és szombat reggel már eléggé ráfeszültem a "cseh gránitra".
Reggel összeszedtem a battai társaságot, vagyis Barnit, Nagyit (Nagy Gergő), és már szálguldottunk is érdre.
Dia álmosan nyitotta a kaput. A szomszéd kutyája egész este ugatott, úgyhogy a nyugodt alvás nekik elmaradt. Hozzáteszem, hogy Barni meg Én az izgalomtól nem tudtunk aludni, Nagyi meg elment mulatni péntek este, tehát egy eléggé álmos csapat vágott neki az ismeretlennek. Elég rég nem voltam úgy mászni, hogy nem volt ember akinek lett volna hely ismerete. Izgalmas volt a kölcsön kalauzzal keresgélni a körzeteket, de erről majd később.
Viszonylag hamar elérük csehországot, szépen ahogy kell. 3 crash pad, táskák, egy nem kombi autóban! Mondjuk azt, hogy a légzsákoknak kevés helyük lett volna ha kinyílnak. Ezen a ponton meg kell említsem, hogy a magyar autópálya jó, kiváló, tökéletes, és ha egyszer lezárják az egyik szakaszát oda megyek billiard-ozni! Mert a cseh autópályák, még a régi M7-eshez hasonlóak. 1.5 méteres tömbökből vannak összerakva! dü-düm, dü-düm, dü-düm, dü-düm... Ezt hallagtni három órán keresztül eléggé idegörlő volt. De mi kemény battai mászók vagyunk. Elhivatott hazafik, és hazalányok kitartottak a célig! Mivel a szállásunk petrohrad "felett" volt ezért a nagy utazásunk első állomásaként, megálltunk mászni. Egy kis keresgélés után találtunk is egy jópár kavicsot. Beazonosítottuk, vagyis próbáltuk de inkább a helyiek segítségét, és az Iphone jó kameráját használtuk is, és egyszerüen le fényképeztük a jobb, újabb, szebb kalauzt. Egy laza 2 óra mászás után kezdett beesteledni, úgyhogy mentünk a szállásra. Útközben megpróbáltunk kalauzt venni, de az említett helyen azt se tudták mit akarunk.
Jótanács! A csehek nem beszélnek idegen nyelveket!
Megérkeztünk ........ faluba, ami kb. 18 km-re van a szikláktól, de higgyétek el megéri mászás után autózni egy kicsit. A vendéglátó bácsi, szerintünk oroszul beszélt csak, meg németül 3 szót, de a tablettjével, úgy lefordította a ciril hieroglifákat, hogy csak pislogtunk. Gyorsan ittunk egy csapolt világos sört erre a nagy örömre, felcuccoltunk, és egy óra múlva már az asztalon gözölgött a vacsora. Semmi extra sült krumpli, rántott hússal, zöldség körettel, de finom volt meleg, és elég ahhoz, hogy az egész napos szendvicsen élést, elfelejtesse. Utána helyi barna sörrel, nevezetesen, Zatec-et ittunk. Fúúúú! Nagyon nagyon finom volt, és a legjobb az egészben hogy nem volt drága. Tehát 200 forint környékén volt az ára, egy olyan helyen ahol bent is lehetett dohányozni (ez mindenkinek meglepő volt, de ketten NAGYON örültek neki) , nem kellett egyből fizetni, a meghirdetett 22.00 órai zárással nem foglalkozott a tulaj, és reggel 9-kor olyan rántotta volt a reggeli, hogy kisapáim letettem a kalapom.
Nade! Vasárnap van irány mászni! Megint keresgélni kellett az új körzetet, de megint voltak helyi arcok, nekünk meg Iphone-unk. A kemények bevették magukat egy 7c alá, és próbálták megcáfolni az öreg Newton-t. Én Diával egy szimpatikus tömböt választottunk, és minden legetséges irányból "bevettük". Volt benne 5a, 5c, meg egy 6b is. Miután a Nagyi kishilyán lenullázta a kezét (fotó lejjebb), átmentünk a tegnapi kötzetbe, és ott csapattuk. Volt áthajlás, mini peremes, high ball, mittudom én, minden!
Amint a nap kezdett elbújni, és az orkok üvölteni, fáradtan de maximálisan pörögve elindultunk haza. A vacsora, göngyölt hús volt sült krumplival. Jó kis adag volt, de a Barnival kértünk egy repetát. Hát igen éhesek voltunk. Egész nap másztunk, kellett pótolni a kiesett kalóriákat. Mivel utolsó este volt, ráfeküdtünk a sörözésre, és kb. 21.00-ra kifogyott a hely a Zatec-ből. Felmentünk a szobánkba, és Barni Bose hangszórójával olyan szoba buli csináltunk, hogy csak na! Video felvétel van, de nem oszthatom meg veletek... :)
Másnap a reggeli hozta a "megszokott" színvonalat. Húsvét lévén, sonka tükörtojás, meg zöldségek. Mindenkínek jobb színe lett utána. Bepakoltunk, és elindultunk hazadfelé, egy kis prágai kitérővel. Szerencsésen megtaláltuk a főteret, és megcsodáltuk a helyi "bulit", ettünk egy pizzát, és rádobtuk a féltéglát a gázpedálra és csak érden vettük le róla!

Nagyon jó kis trip volt, mindenképpen visszamegyek. Egy jótanácsom van! Szerezzetek egy új kalauzt, mert rengeteg keresgéléstől, "ez most nem, ez az a tömb" mondattól ment meg! A szállást ötösre adnám, nagyon tetszett a hely hangulata, olcsó volt (mint csehország), és a kaja finom és sok! Nekem nem kell több.

Krisz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése