2015. szeptember 11., péntek

Svájc 2015

Hello Mindenki!

Van egy szépségesen szép országban egy warázs erdő! A neve sem túl bonyolult Magic Wood! Na itt voltunk 10 napot boulderezni!
Hatan mentünk 2 autóval, 1 nap eltéréssel. A fekete pusztító (WagonR+) volánja mögött Matusz Ricsi volt, a kapitány. Segítői a "mindíg" mosolygós Netti, és Ricsi húga, Gyöngyvér volt. Az ezüst villám legénysége, Róth "Minden peremet lehúz a picsába" Barnabás, Balogh "Nem kell crashpad" Drusza Zsolt, és Varga "Én így főzők" Krisztián.
Szóval 2015 augusztus 20.-án reggel 4-kor elkezdtünk bepakolni a kölcsön kocsiba. 5-kor el is tudtunk indulni. Egy jelentéktelen 1000 km múlva, este kb. 17-18 órára meg is érkeztünk a Bodhi Camping-be. Ricsiék valahol csapatták, vagy csak pihiztek, már nem emlékszem. Mivel sok magyar volt kint egy jelentéktelen 20 perces köszönés vette kezdetét, de a végére Ricsi is előkerült. Átbaktattunk a hídon megnézni a tömböket, de hamar visszamentünk a crashpad-ekért. Egy jó kis fejlámpás, keresgélős mászást nyomtunk. Vissza a táborba, és egy jó sör mellett elkészítettük a vacsorát, és irány az ágy. Természetesen a sátrak már álltak.
Másnap reggel kb. mindenki egyszerre (1 órán belül) kelt fel. Kávé, reggeli, irány az erdő! Nem mindig tartottam a Barnival, meg a Druszával, ezért nem láttam minden mászásukat. Megnéztem jó pár híres boludert, 6A-kkal kezdtem, nem akartam kilőni magam az első nap. Ezen a napon Gyöngyi is ezen a stratégián volt. Találtunk pár jó tömböt, meg is másztunk minden utat rajtuk, és a helyi arcoktól megtudtuk, hogy 6-ket, meg 6C-ket sikerült mászni. :) Délután felé összeakadtunk a srácokkal, és utána velük mozogtunk. Meg próbáltak egy elmebeteg boludert azt hiszem 8A volt, de lehet, hogy "csak" 7C+. Leraktuk a pad-eket. Drusza kezdte, és hamar összerakta az elejét. Ment egy nagyon igéreteset, de lepattant a keze valami peremnek csúfolt valamiből és esés közben skierült lerúgnia az egyik pad-et egy kőről, és faszán rá is esett. A bordáival tompította a becsapódást, és mint itthon megtudtuk két bordája repedt el... Ezután mentünk is vissza a táborba, elég volt ennyi izgalom mára. Vacsi, sör, whisky, alvás.
Másnap Drusza kicsit jobban érezte magát, hát akkor irány az erdő. A patakparton találtunk egy fasza tömböt. A keményebbek 7B-t, a kevésbé kemények 6B-t másztak. Druszának az egyik útban roppant egyet az oldala és neki ennyi volt arra a napra. Mi azért másztunk még, de már nem volt ugyan az az érzés. Amikor napnyugta felé visszaértünk a táborba Nándival futottunk össze. Eléggé álmos volt az arca. Mint kiderült azért mert a Never Ending Story nevű 8B+-t próbálgatta tegnap este. Igen azért este mert mindeki más napközben próbálgatja, vagy az elejét, vagy a végét. Hát vacsora után vele tartottunk. Hátha a mi plusz fényünk, vagy bíztatásunk viszi fel a topba Nándit. Sajnos ezen a napon nem járt sikerrel. De határozottan benne volt a srácban...
Szerencsére a svájci időjárásnak is van humor érzéke. Másnap esőre ébredtünk. Hát akkor a fedett közösségi "pajtában" vészeltük át a napot. Kicsit kimentünk az erdőbe, de ez a nap ment a levesbe.
A következő napot nem csak azért vártuk mert mindenki motivált volt, hanem mert egy nagyon jó rendezvény is volt. A Clean Up Day! A lényege az, hogy reggel regisztrálsz, szemetet szedsz, ezért este kapsz egy jó vacsorát (grill kolbász, vagy hús + köret), és még egy tombola is van. De nem olyan mint a nyolcvanas években a bucsuban. A fődíj egy 3 részes MadRock CrashPad volt. De volt még hálózsák, camping szék, pulcsi, poló, zia zsák, baseball sapka, mindezek neves márkák hozzájárulásai a rendezvényhez. Nem a pad, nem lett a miénk, de azért nem jöttünk haza üres kézzel. Druszának annyira megtetszett a Prana baseball sapkája, hogy azóta abban alszik otthon. Barni szerzett egy Arc'teryx zia zsákot magának, Ricsi egy hosszú ujjú Arc'teryx polót, Netti egy FiveTen polót, a Gyöngyvér egy Prana ziazsákot, Én egy Marmot polót szereztem. Ezután indult a BULI!!! Ugye erről nem kell írnom semmit.
Következő nap, eléggé nehezen keltünk fel, de sajnos esett az eső. Kis regenerálódás után az eső is alábbhagyott ezért megpróbálkoztunk a mászással. Nem kerestünk új utakat, a project-eket próbálgattuk. Este megint mentünk Nándinak szurkolni. Sajnos ezen a napon sem járt sikerrel.
Másnap Barni valami keményet akart mászni, ezért megkerestük a Piranha nevű 7C+-t. Hát mondanom sem kell, hogy egy laza 30 perc alatt meg is volt az út. :) Szépen ahogy kell. Barni mint mindíg összszedett volt, és ha jól emlékszem 6 próba alatt meg is mászta. Video is lesz róla...
Másnap nagyobb halra mentünk. Az Octopussy nevű 8A. Drusza kis pihenőt tartott, ezért ketten mentünk. Senki nem volt a tömbnél, szépen berendezkedtünk, és Barni elkezdte ostromolni a bouldert. Legalább 3 órát voltunk ott. Szépen összerakta a mozdulatokat, nyúlásokat, lépéseket, de sajnos ez a boulder nagyobb emberekre lett "kitalálva". Arra jutottunk, hogy kevés az időnk, inkább keresünk másik utakat, és utólag ki is derült, hogy jól döntöttünk.
Jött egy pihenő nap. Semmi extra, autóval mentünk el, megnézni a környéket. Hát igen, gyerekek Svájc gyönyörű. Képek lent.

Utolsó nap...

Mind hárman ugyan abba a szektorban néztünk ki projecteket. A srácok a Men of a cow nevű 7C-t nézték ki maguknak. Nem egyszerű, magas, és ha a tetejéből borítasz egyet, akkor nincs az a crashpad ami elég lenne alád. Ja és egy fán kell lemászni, nem lehet lejönni a tömbről. Ezeket összegezve az a plusz egy tény, hogy a kiszállóhoz a teljes fesztávos reibungra csapás is kell, azt kell hogy mondjam, hogy nagyon nagyon nehéz út. De hát ezek a srácok battaiak... Két repedt borda ide, vagy oda Drusza kemény volt mint mindíg. Ő mászta meg elsőnek, 20 perc múlva Barni is toppolt. Utána a Kalorienmaster nevű 7C következett, de Drusza "ügyesen" odaverte a fájós oldalát... Barni maradt csak, de a Kalorienmaster eléggé bőr koptatós út. Inkább hagytuk, az Intermezzo még hátra volt, arra kellett a bőr. Megkerestük, ledobáltuk a pad-eket, és hajrá. A délutáni időpont miatt, és azért mert egy völgyben van az erdő a páratartalom eléggé megnőtt. Minden egyes nyúlás után le kellett tisztítani a fogásokat. Szörnyű állapotok voltak, de Barni nem adta fel, és kitartó próbálkozásai, azt eredményezték, hogy megmászta az utat.

És itt egy kis "lista", hogy mit másztak a srácok a teljesség igénye nélkül:Drusza: Men of a cow 7C (törött bordával)

Barni: La Dance 7C
         Men of a cow 7C
         Intermezzo 7C
         Enterprise in space 7C
        Piranha 7C+


Krisz :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése