2011. november 3., csütörtök

Kotecnikbe, fehérváriba! :)

Hello midnenki!

Rég írtam, de most megpróbálom elmesélni a halottaknapi hosszú hétvége történetét.
Szombat reggel korán érkezem az érdi vagányhoz CsabiPapához. Öltözete tipikusan rock&roll harcosos, bakancs, bőrnadrág és Bxsc-s pulcsi. "Gyorsan dobáld be a cuccaid a kocsiba, és menjünk!" Érzem a hangjában Ő fejben már nem ebben az országban van. Reggel 6-ra érkezünk meg fehérvárra. A két Gabi tényleg sok cuccot hozott, a "nagy kocsival megyünk minden luxuscikk jöhet" felhívásra. :) Sebaj a Toyota gyomra mindent elnyel. Gabó feldobja a kávé gondolatot, és le is csapunk rá egyből. Átsétálunk a piac csarnokba. Rég nem voltam ilyen helyen. Szombat reggel hatkor nyüzsgés, de mint az állat. Kávé, lángos, péksütemény, virágok, gyümölcsök, zöldségek és ki tudja még milyen illatokat érzek 4 méteren belül. Gabóék a kávé mellé beküldenek egy lángost is. Ezek után irány Veszprém. Az utolsó hiányzót Ágh Pistit is felvesszük és irány Szlovénia.
Hamar elhagytuk kis hazánkat, és délelőtt 11-re megérkezünk. Mindenkinek be van sózva a segge! Erre nem köd, nyirkosság, és tökig ázott sziklák várnak minket. Bazz!!! Reménytelenül sétálgatunk a körzeteken át, míg nem a G szektorban (igen a hetedik) találunk egy zsebkendőnyi száraz részt. Csabival rögtön rávetjük magunkat. Pisti egy brutál boulder traverzt próbálgat. A két Gabi elmegy felderíti hátha a többi szektorban jobb a szitu. Szerencsénkre sikerrel járnak. Persze, 15 perc gyaloglás, 8346 méter szint, de megérkezünk a mesés J szektorba. Száraz 30 méteres fal az őszi erdő közepén. A fal nagysága miatt itt nyitottabb a tér és köd sincs. Belekezdünk a Papával a mohóba! Gyorsba letoltunk két 30 méteres utat. Azután rájöttünk, hogy ideje nyugovóra térni mert, kezd ránksötétedni. A szállásunk egy félkész tetőtér. A félkész ebben az esetben azt jelenti, hogy a tető meg a falak megvannak, de egy nyílászáró sincs. Sebaj, legalább a földön levő szalma, ad némi hőszigetelést. Vacsora gyorsba, sör lassúba, bor nyugodtba. Reggel örömmel kelek arra, hogy nincs köd! Ellenben a macskák megcsócsálták Pisti sonkáját. "Figyelni kell ezekre a dögökre!"
A mai napi cél az A szektor. Itt is 30 méteres utakkal, és száraz fallal kerülünk szembe. Jól megszokott párosunk hamar bele is csap a lecsóba!
Mohóba letoltunk 4 utat. Ki is fulladtam. CsabiPapa elkezd projektelni egy 7a-t. Rámászok top-ban, de közöm sincs hozzá. Elbújt a nap a szemben levő hegy mögé, ez azt jelenti menni kell! Hamar jön a sötét meg a Nazgul-ok. Vacsora után lementünk az "étterem" részbe. Beregisztráljuk magunkat, rendelünk egy kör sört, és felváltva élvezzük a forróvizes zuhany előnyeit. Sokkal hosszabban kezdünk itt lent story-zni mint tegnap a hidegben. Mesélek, hallgatok, és egyszer csak eszmélek. Ketten maradtunk a Pistivel! Hűha biztos éjfél körül járhat. Aha persze! Este nyolc volt! Irány az ágy!
A harmadik nap arra kelek, hogy CsabiPapa szencségel.Lókolbász, sonka!
Biztos finom volt reggelire; a macskáknak. Túllendülünk ezen, és a H szektor útjaival vígasztalódunk. Gabóék rápörögnek egy 7a-s útra neveztetesen a Varianta Super Sira-ra. Gabó másodikra le is tolja, Gabi két top-os próba után, óriási bíztatás, közepette megmássza élete első 7a-ját. Ekkor jött a battai gőzmozdony, és CsabiPapa flash-re átrohant az úton!!! Ezután mi ketten visszamegyünk a J szektorba és két hosszú úttal fejezzük be a napot. Vacsora után megint az "étterem" nyújtotta kényelmet választjuk.
Utolsó nap, koránkelés, gyors reggeli, irány az A szektor!
Amint felérünk konstatálom, hogy nincs semmi erőm. Mohó voltam az elmúlt három napban, és elfogyott minden tartalék. Ellenben CsabiPapa! Látom a szemében ki van éhezve, mint a "kopó ha vérszagot érez"! Bemelegítés után nekimegy a Rebus-nak(7a), és harmadikra siker koronázza erőfeszítéseit! Ennél jobban nem is lehetett volna zárni az utolsó napot.
Összepakoltunk, bedobtuk a cuccainkat és magunkat, meg a goodbye pálinkát a Toyciba, és hazaverettünk. :)

Összegzésnek legyen elég pár kép!
















2 megjegyzés: